Pierre Wilén

Gotlänning, fotograf, kreatör, skådespelare, filmskapare. Det går att beskriva mig på många sätt, men det bästa är nog att beskåda mina verk för att förstå vem jag är.
Började fotografera redan som 11 åring, då med min moders analoga kamera, sedan dess är jag fast. Jag älskar att fotografera och fånga ögonblicken. De där ögonblicken som kommer att betyda något under en lång tid framöver. Det blir inte bara minnen, det blir även ett dokument från något som varit och aldrig kommer åter.
Jag älskar det analoga just för att man behöver en annan typ av noggrannhet. Jag har mina få antal exponeringar per rulle och måste bruka dem väl. I värsta fall har jag ett enda blad. Att välja filmtyp efter motiv och känsla är också något jag uppskattar.
Jag fotograferar det jag tycker är vackert och som har något att berätta. Fotografier som andra kan njuta av och ha på sina väggar utan att tröttna. Jag tycker också väldigt mycket om att fotografera människor. När deras ögon återspeglar vilka de är och vad de känner just för stunden.
Jag får ofta höra att mina bilder är väldigt suggestiva. Mina fotografier är inte till för alla. Det viktigaste för mig är att jag själv är nöjd med det foto jag har tagit. Om fler sedan uppskattar dem ser jag som en fantastisk bonus.

Utställningar

”Tack för att du finns”, en fotopoetisk resa om tankar i livet. Pågående just nu, Coop Gråbo, Visby

”känn”, Kulturmagasinet Ekeby, 17.05.27 – 17.06.27

Sociala medier

Facebook.com/pierrewilenfotograf

www.pierrewilen.se

instagram: @pierre_wilen_photography