Lisa Brunelius

Jag heter Lisa Brunelius och till vardags arbetar jag som barnskötare på en förskola i Nyköping. Jag är 41 år gammal och bor i Oxelösund tillsammans med min man Nicklas och våra två barn.

Ända sedan jag var liten har jag älskat att skapa. Jag minns att jag gick på konstskolan Fröet och att det var veckans höjdpunkt. Mitt måleri har verkligen blommat upp på senare år då livet har gett mig mer tid och utrymme och jag älskar att stå framför mitt staffli. Ett motiv som blivit lite av mitt signum är händer i olika vinklar; dels för att jag tydligen behärskar detta väldigt bra men framförallt för att de kan säga så mycket och med lite detaljer kring dem blir tavlan fylld med spännande tolkningar. När jag sätter mig vid staffliet låter jag alla mina känslor vara med och delvis låter slumpen avgöra vilka former/gestalter som uppstår i de olika linjerna.

Min inspiration tar jag från mitt liv, andra konstnärer och livet i sig. Jag vill beröra andra på alla möjliga sätt och få dem skapa en egen story bakom mina verk, i konst kan allt hända och uppstå vilket jag älskar.