Anders Gabrielsson

När Anders Gabrielsson 2011 bytte karriären som CFO mot pensionen öppnades ett fönster och han upptäckte måleriet. Full av energi, glädje och livslust blev måleriet en upptäckt som gav hans liv ett nytt fantastiskt innehåll. Sen dess målar och tecknar han i stort sett varje dag och han har aldrig varit lyckligare!
Två år i rad har Anders blivit antagen till Liljevalchs vårsalong, 2018 med vintermotiv och 2019 med porträtt av politiker. Vintermotiven inspirerades av den storm som ägde rum 9 nov 2016, samma dag som USA-valet avgjordes. Därav kom idén att avbilda Clinton och Trump, och sedan dess har fler politiker tagit plats på Anders duk.

Anders måleri är mestadels figurativt, och i målningarna vill han ofta uttrycka glädje och livslust och det finns alltid människor med i verken. Många av motiven är hämtade från hans närmiljö i Stockholm eller från det havsnära sommarstället på Västkusten. Verken har även fått bli grafiska tryck i upplaga, brickor, vykort samt glas- och tallriksunderlägg.

Se även Anders konst på hans hemsida www.gallerianders.se eller i hans webbutik www.gallerianders.shop.

Teknik: Akryl och Gouache